Κατηγορίες
αθλητισμός

Η αξία του αθλητισμού

Σχεδόν όλοι μας ασχολούμαστε ή έχουμε ασχοληθεί με κάποιο άθλημα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ξέρουμε τι μας προσφέρει γενικά o αθλητισμός…

  • Ο αθλητισμός καλλιεργεί και βελτιώνει την ψυχή. Ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση. Το άτομο που αθλείται μαθαίνει να πιστεύει στον εαυτό του και τις δυνάμεις του. Αποκτά αυτοεκτίμηση, που είναι σημαντικό όπλο κατά της κατάθλιψης.
  • Στα αθλήματα υπάρχουν κανόνες, υπάρχει προπονητής και γενικά ο αθλητής  μαθαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και ότι όλος ο κόσμος δεν γυρίζει  γύρω από τον ίδιο και τις δικές του επιθυμίες.
  • Ο αθλητής μαθαίνει να χάνει, να αναγνωρίζει τα λάθη του ή την ανωτερότητα του αντιπάλου και στη συνέχεια να προσπαθεί περισσότερο.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ:

        Η διατροφή αποτελεί ιδανικό παράγοντα για τη διατήρηση της υγείας, την ανάπτυξη του σώματος και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Όταν όμως η διατροφή συνδυαστεί και με τον αθλητισμό, τότε κατορθώνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το σώμα μας.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ:

Μια άλλη σημαντική προσφορά του αθλητισμού είναι η ανάπτυξη της ομαδικότητας αφού, ειδικά στα ομαδικά αθλήματα οι αθλητές μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους συναθλητές τους να δίνουν και να παίρνουν, να περιμένουν την σειρά τους. Όταν υπάρχει ανάγκη, θυσιάζονται και παίζουν σε μια θέση που πιθανόν να μην τους αρέσει, για το καλό της ομάδας. Μαθαίνουν επίσης ότι, ακόμη κι αν δουλεύεις με ανθρώπους που δεν συμπαθείς, το αποτέλεσμα βγαίνει, και διασκεδάζεις, όπως και να έχει.